Gassel

Vvgassel logo goedOver Gassel

Op 15 juni 1946 werd officieel de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Gassel opgericht. Het oprichtingsbestuur,  voorgezeten door het toenmalig schoolhoofd meester Peters kon al meteen 52 leden inschrijven. Hoewel er al een voetbalveld bestond,  een weiland van Jan Jacobs aan de Keerdijk waar in de oorlogsjaren regelmatig een balletje werd getrapt, werd na de  officiële oprichting gebruik gemaakt van het voetbalveld dat lag op een weiland van W. Huberts aan de Scheperschaarseweg achter de  dijk RKVV Gassel kwam in het seizoen 1946/1947 met 2 elftallen uit in de competitie.

De clubkleuren waren volgens het huishoudelijk  reglement geel-blauw, te weten een blauwe broek met een geel shirt. Al gauw werd dit veranderd in groen-wit, witte broek en shirt  met verticale groene balk erover.

De voetbalsokken hoefden er niet bij te passen. De voetbalschoenen hadden stalen neuzen met  noppen. Een trainer was aangetrokken om de trainingen op zaterdagmiddag te leiden. Dit was de heer Tuns uit Oude Tongen, die in  Gassel een bekende was omdat hij daar in de oorlogsjaren als onderduiker had geleefd.Halverwege de competitie moest de vereniging door wateroverlast verhuizen naar een ander veld. Ook dit werd een weiland van W.  Huberts, nu tegenover zijn boerderij, het huidige Hof ten Holt. Als nieuweling in de competitie boekte Gassel toch  een redelijk resultaat. Gassel 1, de voorloper van het huidige Vlaggeschip, eindigde in het midden met 13 punten uit 14 wedstrijden.  Het 2e elftal werd voorlaatste met 3 punten uit 10 wedstrijden. Toch werd er in dit seizoen door Gassel een prijs gewonnen en wel  een 1e prijs. Dat gebeurde op 1 juni 1947 bij de seriewedstrijden van HBV Beers.

Gassel en Bento Schaijk

Aanvullende informatie

Log In or Register